Zorg (kleuters)

Elke dag leert een kleuter al spelend in de klas met de klasjuf. Ieder op zijn of haar manier en niveau, voldoende uitgedaagd om nieuwe dingen te leren. De juf maakt ook tijd voor kinder- en oudergesprekken,  en nog zoveel meer. Soms is het nodig om een kleuter wat extra begeleiding te geven. Of gaat het leren te gemakkelijk. Of is er een bezorgdheid waar een extra oudercontact voor nodig is. Met deze vragen kan iedereen van de kleuterschool, kind - ouder - leerkracht, bij zorg terecht. In samenwerking klas-zorg trachten wij een gepast traject te vinden op maat van elke kleuter. En zo brengen we elk kind elke keer weer een stapje hoger in de ontwikkeling. 

Appels zijn lekker!
Gepost op 09/10/2017 - 13:16

Appels rapen en appelmoes maken!

Activiteiten van de instappertjes
Gepost op 12/06/2017 - 21:53

Bloemelingen, picknicken,...

Schoolreis instappertjes
Gepost op 12/06/2017 - 21:43

Van zo spelen krijgen we honger  en worden moe...!?

Week van de opvoeding
Gepost op 17/05/2017 - 19:31

 

Week van de Opvoeding van 16-23 mei 2017.

Het thema van 2017 is "Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten". Opvoeden zit in de dagelijkse dingen en gaat over veel facetten. Ouders delen blije momenten, maar ook bange, bedroefde en boze momenten zijn toegelaten. 

In onze speelden de kinderen in de klas het dobbelsteenspel. Bij iedere worp mochten de kinderen vertellen wat hun blij, bang, boos, gelukkig, ... maakt. Er was ook een worp waarbij we een knuffelmoment hadden.

De kinderen kregen allemaal een "dobbelsteen" mee naar huis, om met mama en papa te knutselen en samen het spel te spelen! 

Want samen praten over emoties werkt verbindend! 

Als er thuis plaats is voor al deze gevoelens, krijgen kinderen het signaal dat emoties nooit verkeerd zijn. Het creëert een veilig nest waar iedereen zich gerespecteerd en gehoord voelt. Kinderen die zich mogen uiten, groeien op met een goed zelfbeeld en meer zelfvertrouwen!

Kleuters van de maand
Gepost op 29/03/2017 - 15:12

Weten jullie nog dat we vorig jaar op de facebookpagina van het Oudercomité  een foto plaatsten over het project "Het gat in de haag"?  De kleuterjuffen schilderden toen de houten figuurtjes die we in de Balanskes gebruiken voor het project "Het gat in de haag", een project rond sociale vaardigheden. (zie foto 1 en 2 bij dit artikel). Deze groenten maakten de juffen ook in het groot en werden vandaag gebruikt tijdens "kleuters van de maand". Tijdens dit groepsmoment worden niet alleen de jarigen van de voorbije maand gevierd maar wordt ook telkens 1 aspect van de sociale vaardigheden verduidelijkt aan de hand van een toneeltje of een poppenkast of een verhaaltje, ... Deze keer werken we rond "hulp vragen" en"hulp bieden" wanneer je het nodig hebt! Geniet van de foto's!

Beste wensen
Gepost op 23/12/2016 - 15:17

Beste wensen voor 2017

Welkom
Gepost op 28/06/2016 - 17:15

Welkom bij de blog van zorg (kleuters)!

Zorg kleutersZorg kleuters 2Zorg kleuters 3Zorg kleuters 4